Adam Back: Vissa ICO: er finansierade användbar forskning trots att de var oetiska

Adam Back medgav att vissa ICO: er kan ha finansierat användbar forskning, men hävdar fortfarande att de är djupt oetiska.

Adam Back tog nyligen till Twitter med kontroversiella kommentarer om många av branschens största kryptoprojekt – inklusive Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Ripple (XRP) och Stellar (XML). Hans tweets placerade dessa projekt i samma kategori som ett antal bonafide-bedrägerier, som han anser ha varit orkestrerade som „premines“.

Vi intervjuade Back för att klargöra hans ståndpunkt i frågan, med början med frågor om hur han känner att Satoshi Nakamoto huvudsakligen grundar över en miljon Bitcoin

Back svarade att „Bitcoin har ingen förtid“ och tilllade att han anser att Patoshi-forskning är „mycket spekulativ“. Han enades dock om att Satoshi kunde samla in en stor mängd Bitcoin Evolution under de första dagarna när gruvproblemen var låg:

”Ja, jag håller med dig. Till och med under det första året av bitcoin skulle det ha varit cirka 2,6 miljoner mynt som bryts till 50btc / block. Så troligt är> 80% andra gruvarbetare, det var helt klart många gruvarbetare 2009. ”

Ändå tror han fortfarande att det finns en skillnad mellan gruvmynt till en mycket låg kostnad och förutbetalning. När det gäller de flesta ICO: er noterade han att ”det var okänt att bitcoin skulle starta upp och ha värde. Det hade inte ens en börsnotering i över ett år. ” Även om detsamma skulle kunna sägas om många ICO-mynt, parade Back tillbaka genom att fokusera på vad han uppfattar som den skrupelfria naturen hos ICOs. Enligt hans åsikt är huvudmålet för en ICO att berika dess skapare – något som han tror att de flesta skulle anse som oetiskt.

Back noterade också att ICOs erbjuder investerare mycket mindre i vägen för rättsligt skydd. Han utarbetade:

”Det finns inga investerarrättigheter, ingen ekonomisk övervakning så jag tror inte att du verkligen kan hävda vad pengarna spenderas på. Med tanke på frestelsen och den förmodade motivationen är det troligt att de flesta går förlorade i gris och personlig berikning av grundare, initiativtagare etc. när pengarna används upp flyttar de till nästa mynt. ”

Gymnasiet arkitektur med $ 1B marknadsföring

Vi frågade Back om han verkligen tror att inget större ICO-projekt någonsin kommer att leverera någonting. Med viss tvekan erkände han att ett fåtal kan ha finansierat användbar forskning. Han anser fortfarande att det är mycket ineffektivt att använda medel på detta sätt totalt sett. Han sa:

„Det finns uppenbarligen undantag, och vissa intressanta ICO eller förminuterade altcoins-finansierade forskning, eller bidrag till skickliga forskare, men kapitaleffektiviteten tror jag är ordning på 100x mindre effektiva i att konvertera pengar till säkra, robusta protokoll än magra startups.“

Den hashcash skapare tror att de flesta av de bästa projekten med börsvärde är ingenting men hög skolprojekt ”med en $ miljarder budget för marknadsföring”

„Jag tror att vi kan anta att incitament är viktiga, och det är därför en variant av att följa pengarna – om de har omedelbar likviditet och ingen övervakning de spenderar på marknadsföring, prismanipulation över teknisk substans.“

Tillbaka antas också att ICO-projekt finns kvar av andra klassers ingenjörer eftersom de flesta topp-blockchain-utvecklare „inte skulle fungera för ICO som principfråga“.