Crypto Mining Firms såg andelar efter Bitcoins priskorrigering

Medan spridningen av kryptogrundföretag gradvis tar centrum, dominerar för närvarande duot Riot Blockchain och Marathon Patent Group sfären och backas upp av investerarnas pengar.

Den prisjustering som registrerades av Bitcoin (BTC) vid handelns slut i går har väckt ett motsvarande dopp i kryptogruvsföretagens aktier, särskilt de som handlar på Wall Street. Vid slutet av handeln på måndag sjönk aktierna i Riot Blockchain Inc (NASDAQ: RIOT) med 14,86% till 22,64 US $ per aktie medan aktierna i Las Vegas-baserade Marathon Patent Group Inc (NASDAQ: MARA) minskade med 11,48% till 23,36 US $ per aktie.

Förlusten av priset på Bitcoin Circuit resulterade i en krusningseffekt över kryptovalutans ekosystem eftersom de flesta projekt är beroende av Bitcoin. Marknaden avskedade så mycket som 170 miljarder dollar i sitt börsvärde på måndagen, eftersom förlusten av priset på Bitcoin också påverkade priset på altcoins.

Trots den förlust som upplevts var fallet i Bitcoin inte oväntat enligt Simons Chen, verkställande direktör för investeringar och handel på kryptovalutafinansbolaget Babel Finance.

Han sade i ett uttalande, „den korrigering vi såg var förväntad eftersom vi tror att BTC-prisuppgången nyligen från under $ 20 000 till $ 40 000 under de senaste fyra veckorna kommer att framkalla säljtryck.“

Även om aktierna från båda kryptogruvsföretagen, Riot Blockchain och Marathon Patent Group slog hit igår, hade den nuvarande imponerande prestationen påverkats mycket under de senaste veckorna med massiv BTC-blomning. Enligt en insiderrapport från Business handlades aktierna i Riot Blockchain i början av december 2020 innan den pågående tjurkörningen antändes till knappt $ 10 och idag är de värda $ 22. Marathon Patent Group å andra sidan såg sin aktietillväxt från $ 5 tillbaka i december till $ 23 i skrivande stund.

Way to Go för Crypto Mining Firms

Medan spridningen av kryptogrundföretag gradvis tar centrum, dominerar för närvarande duot Riot Blockchain och Marathon Patent Group sfären och backas upp av investerarnas pengar.

Prestandan för denna bransch och dessa företag är starkt beroende av Bitcoins prestanda och när priset på Bitcoin stiger, svarar aktierna i dessa kryptogruvsföretag i tandem och detsamma händer när priset sjunker.

Bitcoin-gruvproblem slog nyligen sin rekordhöga tid som antyder att kryptogrundföretagen måste fördubblas i sin gruvmaskininfrastruktur, ett drag som enligt uppgift sträcker tillverkare av gruvutrustning.

”ASIC-tillverkare har varit tvungna att avvisa mer än en halv miljard dollar i beställningar av gruvutrustning enbart under Q4 2020. Försörjningskedjor för hårdvara är för närvarande överbelastade av enorm efterfrågan, säger Edward Evenson, affärsutvecklingschef på Braiins, ett gruvprogramvaruföretag.

Medan efterfrågan från ASIC-tillverkare har ökat rapporterar Business Insider att Riot Blockchain och Marathon Patent Group redan har gjort förbeställningar på 31 000 respektive 90 000 kryptbrytningsmaskiner fram till 2020.