Kraken onthult zijn standpunt over de waarschijnlijke harde vork van Bitcoin Cash

Grote cryptocurrency exchange Kraken zal Bitcoin Cash Node ondersteunen als er deze maand een BCH-ketensplitsing plaatsvindt. Het handelsplatform zal alleen gebruikers met Bitcoin Cash ABC crediteren als het erin slaagt om opmerkelijke hashing power aan te trekken na de introductie van een controversiële netwerkupgrade op 15 november.

Ruilbeurzen en andere cryptocentrische bedrijven blijven hun eigen standpunten ten aanzien van een eventuele komende ketensplitsing onthullen. Tot nu toe zijn de reacties gevarieerd.

Nog een Harde Vork?

De cryptokredietindustrie verwacht steeds meer een nieuwe Bitcoin Cash-ketensplitsing later deze maand. Een controversiële en schijnbaar marginaal ondersteunde netwerkupgrade dreigt twee versies van Bitcoin Cash te creëren. Degenen die achter de verandering zitten, zijn van plan om deze op 15 november te implementeren.

De upgrade draait om de kwestie van de financiering van ontwikkelaars. Sommigen binnen de gemeenschap ondersteunen een betaling van 8% van de ontwikkelaars die direct uit de blokbeloningen wordt gehaald.

Anderen zijn het daar niet mee eens, met de redenering dat block rewards ontwikkelaars niet zouden moeten financieren. Degenen die voor een harde vork zijn om een ingebouwd ontwikkelaarsfonds binnen te halen, vormen het Bitcoin Cash ABC-kamp. Ondertussen zijn de tegenstanders voorstander van de implementatie die bekend staat als de Bitcoin Cash Node.

Kraken Support

Kraken is de laatste beurs die zijn standpunt over de kwestie bekend maakt. De cryptocurrency trading venue, die onlangs als eerste een

banklicentie, vermeld in een blogbericht dat het de Bitcoin Cash Node zal ondersteunen, ongeacht het resultaat van de harde vork.
De uitwisseling zegt dat het zal verwijzen naar de Bitcoin Cash Node als „Bitcoin Cash“. Het zal ook de „BCH“-ticker blijven gebruiken voor de implementatie van het niet-ontwikkelingsfonds. Het rechtvaardigt zijn standpunt door te verwijzen naar 70% van de netwerksignaleringsondersteuning voor Bitcoin Cash Node tegenover minder dan 1% voor Bitcoin Cash ABC.

Kraken zal Bitcoin Cash ABC alleen ondersteunen als het minstens 10% van de totale hashpower van Bitcoin Cash Node aantrekt. Het voegt hieraan toe dat het misschien geen volledige handel voor Bitcoin Cash ABC ondersteunt.

Als de nieuwe versie genoeg hashpower aantrekt, zal de beurs gebruikers die BCH hebben op het moment van de splitsing crediteren met een gelijk aantal Bitcoin Cash ABC. Echter, Kraken’s ondersteuning kan beperkt zijn tot het alleen toestaan van het opnemen van fondsen.

Als het de dev-fondsimplementatie ondersteunt, zal het dit doen onder de ticker „BAB,“ verwijzend naar het activum als „Bitcoin Cash ABC“. De beurs beveelt aan dat de marginhandelaars van Bitcoin Cash hun posities voor de vork sluiten.

Verschillende beurzen, verschillende reacties

Zoals BeInCrypto al eerder meldde, is de reactie van de cryptocentrische industrie op de hardvork gevarieerd. In tegenstelling tot de houding van Kraken, de fabrikant van de Trezor-hardware portemonnee, zal Satoshi Labs standaard Bitcoin Cash ABC ondersteunen.

Het bedrijf zegt dat het geen snapshot van een blokketen zal maken of gebruikers onmiddellijk zal crediteren met nieuw gecreëerde cryptocurrency. Het zal echter alle implementaties monitoren en kan later ondersteuning introduceren.

Ondertussen heeft een groot aantal uitwisselingsplatformen verklaard dat ze snapshots zullen maken van de saldi en creditrekeningen van gebruikers met alle tokens die tijdens de splitsing zijn aangemaakt. Onder hen zijn Binance, Huobi en OKEx.